Kako je sve počelo

Davne 1872. godine rođen je Đorđe Miladinović, sada već poznati „Deda Đorđe“. Svojevremeno priznati drenovački vinogradar koji je pod svojim veštim rukama držao 4,5 hektara vinograda i bio naširoko poznat po kvalitetnom vinu i dobroj rakiji.

Na čast i ponos cele porodice Miladinović Deda Đorđe je preživeo Albansku golgotu i ponosno poneo Albansku spomenicu.

Vremenom i generacijama, vinogradi su se smanjivali i gubili ali porodična tradicija, sećanje i poštovanje predaka kao i njegovi spisi i recepti za proizvodnju omiljenog nam pića opstajali su sa kolena na koleno i dočekali dan današnji kada krase duhom prošlosti svaku kap pića koja potekne sa porodičnog imanja.

Inspiracija

Inspirisan svojom porodičnom istorijom, nekih 149 godina kasnije, 2010. godine čukun unuk Đorđa, Predrag Miladinović, dobija želju da obnovi staru porodičnu tradiciju i udahne život porodičnom imanju osnujući vinariju i destileriju pod nazivom „DREMINA“.

Sam naziv podruma inspirisan je porodicom, na kojoj se i temelji cela naša priča te je izveden iz naziva našeg sela Drenovac sa početnim slovima imena dece vlasnika, Minje i Nađe. Dok je sam brend pod kojim nas svi prepoznaju, u čast i zahvalnost našem pretku nazvan „Deda Đorđe“.

Ideja

Ideja je bila da se proizvodi po starim receptima vrhunsko vino i rakija koja bi se ispijala u krugu porodice i prijatelja. Tako je i počelo, a onda je usledila stalna tražnja za bocom više. Tako da smo, pomalo nesvesno ušli u adaptaciju imanja, povećanje kapaciteta i osavreminjavanje tehnologije proizvodnje, pazeći da zadržimo svoje porodično nasleđe i poverenu nam umetnost pravljenja vina i rakija, a opet stalno radeći na poboljšanju kvaliteta i oplemenjivanju naših pića.

Podrum Dremina

O nama

Dremina danas predstavlja savremeno seosko domacinstvo obavijeno u ruho tradicije i istorije. Pa tako u objektima od kojih najstariji datiraju još iz 1920. godine, sa minimalnim promenama prilikom restauracije i adaptacije odvija se proces pun ljubavi i pažnje, proces proizvodnje naših rakija i vina.

Sam podrum mogli bi podeliti na tri dela, pa tako imamo:

Destilerija

Leva strana imanja namenjena je kreiranju rakija koje nikoga do dana današnjeg nisu ostavile ravnodušnim. Vodeći računa od samog izvora, odnosno voćnjaka gde pored naših zasada, godinama sarađujemo i sa proverenim gazdinstvima, sada već našim prijateljima od kojih dobijamo najbolje konzumno voće, preko tehnologije i tehnike pri čijem odabiru je kvalitet bio na prvom i jedinom mestu do inox sudova i hrastovih barik buradi, između je samo puno ljubavi, posvećenosti i iskustva cele porodice i zaposlenih koji su vremenom postali deo iste.

Vinarija

Ne desnoj strani imanja odvija se umetnost pravljenja najfinijih vina. Delom sa porodičnih vinograda, a ostatak sa Levačkih vinograda, koji su u našem dugogodišnjem zakupu i kooperaciji, stiže nam grožđe vrhunskog kvaliteta kojim počinje put naših vina. U kombinaciji tradicionalnih i najmodernijih alata, opreme i tehnike, u potpuno kontrolisanim uslovima, vodeći računa o svakom detalju proizvodnog procesa nastaju vina kojima se ponosimo i dičimo. Pa tako svaku našu bocu čini puno neprospavanih noći u kojima smo uložili svu našu ljubav, trud i znanje kako bi dobili vino kakvo danas imamo.

Degustacioni prostor

Gde je vrhunska rakija i vino uz prave ljude tu je i najlepše vreme za druženje i uživanje u krugu porodice i prijatelja. Pa tako ranijih godina prevashodno za naše potrebe a onda vremenom proširenjem i adaptacijom kreirali smo idealan prostor za ovu svrhu. Iznad vinskog podruma nalazi se mala degustaciona sala, u čijem nastavku je sala za proslave i veselja, dok na imanju imamo i autentičnu kuću iz 1920. godine sa odžakom namenjenu za intimnija druženja manjeg broja ljudi.

Naša

Misija i vizija

Vizija koju je imao, danas je realnost. Ideologija kojom smo vođeni, da imamo proizvod koji je priznat, prepoznata je kako od konzumenata tako i od stručnog mnjenja. DREMINA je sinonim za kvalitet u boci.

Uzdižući naše ambicije, istinska znanja i vek i po dugu porodičnu tradiciju nastali su naši proizvodi. Svaka čaša rakije, svaka čaša vina je unikatna kombinacija teksture zemlje, toplote sunca, najkvalitetnijih sorti grožđa i šljiva, tradicionalnih znanja i ljubavi. U suštini, umetnost ispijanja jeste veština uživanja u životu.

Naša

Misija

Kako svaka čašica naše voćne rakije, tako i svaka čaša našeg vina ispričaće vam priču. Priču koja poznaje samo vrhunski kvalitet najlepših zrelih plodova u koju su utkane strast, umeće i najbolje tehnologije.

Želimo da zastanete. Zaustavite razgovor i misli i pustite čula da vam donesu slike najlepših voćnjaka i vinograda, mirise zrelih dunja, kajsija, jedrih krušaka i modrih šljiva okupanih Suncem.

Da osetite kvalitet i vreme koje smo proveli učeći, želeći da vam ponudimo najbolje.

Poklonićemo vam tradiciju,umeće i posvećenost u svakoj kapi naših pića, a vi ćete nam uzvratiti poverenjem koje će se prenositi generacijama.

naša

Vizija

Nošeni ljubavlju prema našem zanatu hrabro grabimo napred, ulažući najbolje od sebe – najlepše voće, stručnost i najsavremenije tehnologije , u svaku kap naših rakija i vina. Od najboljeg želimo još bolje i kvalitetnije.

Cilj kome težimo je da vam uskoro ponudimo i premium pića koja će biti sinonim za jedinstvenu aromu i vrhunski kvalitet, kako u Srbiji, tako i u svetu. Autentične u svom karakteru i upečatljivoj simbiozi ukusa, želja nam je da naše rakije i vina budu vaš prvi i jedini izbor jer su po vašoj meri i ukusu, i poseduju sve one prvoklasne osobine koje možete očekivati od njih pa i više od toga.

Želimo da o našim pićima pričate prijateljima, da ih sa ponosom iznosite pred najmilije, da i tamo daleko izvan granica naše zemlje ljudi traže našu rakiju i vina kao simbol vrhunskog standarda i savršene palete ukusa koja traje dugo.

Verujte, podrum Dremina u čast Deda Đorđa to zaslužuje.
en_USEnglish